Hoidot

Baby balance®


Baby Balance®-vauvahieronta on anatomisen tarkkaa hierontaa, jossa hyödynnetään tietoa faskialinjoista ja faskioiden toimintaperiaatteista. Se sisältää sulattelevaa painallushierontaa ja hyödyntää vauvan omaehtoista liikettä ongelmakohtien hoidossa. Hoidossa erityistä huomiota kiinnitetään hengityksen normalisoimiseen, selkärankaa ympäröivien faskioiden, nivelalueiden ja pään hoitoon.

Baby Balance®-vauvahieronnalla pyritään etsimään ja hoitamaan kehosta epätasapainotiloja, jotka aiheuttavat itkuisuutta ja muita vaivoja vauvalle. Lisäksi vyöhyketerapialla ja akupainannalla tuetaan elinjärjestelmiä. Koko kehon hieronta sisältää myös ruoansulatusjärjestelmän, pallean, selän, niskan ja pään heijasteiden vyöhyketerapeuttisen käsittelyn jalkapohjista, sekä tarpeen mukaan muitakin alueita.

Ensimmäisen hierontahoidon yhteydessä äidille tehdään laaja haastattelu raskaudesta, synnytyksestä, vauvan ja äidin olosta sekä perheen nykytilanteesta, jotta vauvan oireilun mahdollisista syistä saataisiin mahdollisimman monipuolinen kuva.

Hoitotapa tuo suuren avun usein jo 1-3 hoitokerralla. Kokemuksen mukaan yli 90 - 95 % vauvoista on oireettomia, rentoja ja tyytyväisiä 5 hoidon jälkeen, oli hoitoon tulon syy sitten mikä tahansa. Baby Balance®-tekniikalla hoidetut vauvat ovat saaneet apua mm. vatsavaivoihin, koliikkiin, refluksiin, yli- ja alijäntevyyteen, itkuisuuteen, rintaraivareihin, epäsymmetriseen liikkumiseen ja motorisen kehityksen viivästymiin. Myös tyytymättömyyteen ja kitinään, huonoon unirytmiin sekä hengityksen häiriöihin on tullut suurta helpotusta.

Vauvan kipukierteen katketessa, hänen hermostonsa sekä emotionaalinen, psyykkinen ja fyysinen kehityksensä optimaalinen kehitys mahdollistuu. Kun vauvan uni ja elämä normalisoituu, koko perhe voi paremmin. Baby Balance®-vauvahieronnalla voidaan tehokkaasti hoitaa lukuisia vauvojen elämää vaikeuttavia ja kipua aiheuttavia vaivoja. Baby Balance®-vauvahieronnat ovat aina yksilöllisiä, kunkin vauvan tarpeiden mukaan tehtyjä


Milloin ei hoitoon?

• vauva on kuumeessa tai hänellä on akuutti tulehdus

• viimeisimmästä rokotteesta on alle 1vk (rotavirus-rokotteesta 4vrk)

• viimeisimmästä antibioottikuurista on alle 1vk


Aikaa varaamme hoidolle n. 1h


Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta


Vyöhyketerapeuttinen raskaushieronta on ihanan lempeä ja rentouttava hoito, jota voidaan tehdä koko raskauden ajan. Hoidon aikana odottavan äidin kehoa hoidetaan vyöhyketerapian sekä lempeän öljyhieronnan avulla. Hoito tehdään päästä varpaisiin ja se rentouttaa ihanasti myös mieltä. Hoito tehdään kylkiasennossa ja odottava äiti on tuettu tyynyillä niin, että myös viimeisillään raskaana oleva voi siinä rentoutua.


Hoidon vaikutukset:

Helpottaa kehon jännityksiä ja kipuja (liitos-, lihaskivut ja lihasjännitteet)

Parantaa aineenvaihduntaa ja vähentää turvotusta

Vähentää stressiä ja auttaa rentoutumaan

Helpottaa ja tasapainottaa erilaisia raskauden tuomia muutoksia kehossa (hormonitoiminta, hengitys, ruoansulatus ja verenkierto).

Loppuraskaudessa valmistaa kehoa synnytykseen

Synnytyksen jälkeen palauttaa kehoa raskauden ja synnytyksen jäljiltä


Esteitä hoidolle

*Infektio

*Raskausmyrkytyksen eli toksemian oireet

*Ennenaikaiset supistukset (pl harjoitussupistukset)


Hoito kestää n 90minVyöhyketerapeuttinen synnytyksen käynnistely


Hoito voidaan tehdä raskausviikosta 39+0 alkaen.

Hoidossa käsitellään tehokkaasti synnytystä stimuloivia pisteitä ja herätellään äidin kehoa tulevaan synnytykseen.


Tavoitteena on:

Rentouttaa kehoa

Poistaa jännityksiä

Tehdä tilaa lantion alueelle

Valmistella kohtua ja kohdunkaulaa

Edistää supistuksia.


Hoidon aikana hierotaan ja käsitellään vyöhykepisteitä päästä, korvista, käsistä, selästä, pakaroista sekä jaloista. Hoidon aikana korviin laitetaan korvakuulat kohdun heijastepisteisiin, jolloin äiti voi jatkaa hoitoa kotona. 100% :sta takuuta synnytyksen käynnistymisestä ei voi antaa, mutta hoidosta on AINA hyötyä synnytykseen valmistavana ja rentouttavana hoitona. Hoito voidaan tehdä myös raskausviikosta 38+0 alkaen, JOS Sinulle on varattu aika synnytyksen käynnistämiseen tai sektioon 2-3 vrk:n kuluttua. Hoidon rentouttavan vaikutuksen katsotaan nopeuttavan esim. lääkkeellisesti käynnistetyn synnytyksen etenemistä.


Hoito kestää n. 1h